Gemakkelijk met een sjabloon

Zakelijke brief maken in Word

Waar moet je op letten als je een zakelijke brief wilt maken in Word? Onze experts delen 5 tips waardoor je dit makkelijk en sneller kunt doen.

Zakelijke brief maken in Word? Kies een sjabloon met jouw huisstijl!

Wil je een zakelijke brief maken in Word? Zorg dan dat jouw brief de juiste opmaak heeft. Gebruik een Word sjabloon om een brief te maken. Word sjablonen helpen om de inhoud van een brief juist weer te geven. Ook kun je gebruikmaken van intelligente functies. Je selecteert de naam van de klant in jouw CRM-systeem en vervolgens worden alle gegevens (adres, bedrijfsnaam, naam contactpersoon) automatisch ingeladen. Ook handig: voorgeschreven brieven met één klik invoegen. Hierdoor weet je dat de brief geen fout(en) bevat.

Zakelijke brief maken in Word? Hieronder 5 tips

Of je nu een klant informeert over een nieuwe dienstverlening of juist een aanmaning stuurt: een goede brief wordt gelezen. Een brief heeft meer impact dan een mailtje. Wij geven een paar tips om een betere zakelijke brief te maken in Word.

1. Maak een sjabloon, van waaruit je werkt. Je hoeft hierdoor niet de volledige opmaak opnieuw te maken. Online zijn veel gratis sjablonen te vinden. Je kunt ook eenmalig een professioneel en zakelijk brief sjabloon laten maken door Office-experts.nl, zodat jouw huisstijl goed wordt doorgevoerd.

2. Kies een goede schrijfstijl. Wij adviseren om gebruik te maken van een intelligente functie in het sjabloon om te wisselen tussen ‘u’ en ‘jij’. Klanten die je niet goed kent, spreek je aan met ‘u’. Klanten waar je al een goede zakelijke relatie mee hebt, kun je weer met ‘jij’ aanspreken.

3. Dankzij een koppeling met jouw CRM-systeem is het mogelijk om klantinformatie automatisch in te lezen. Kies het contactpersoon en vervolgens worden alle gegevens ingeladen. Handig!

4. De gebruikelijke indeling voor een zakelijke brief is: afzender (naam, NAW, telefoon, e-mailadres), dagtekening (Plaatsnaam, 1 januari 2010), geadresseerde (Aan: naam, NAW), betreft (Betreft: nieuwe producten), aanspreking (Geachte meneer Hoek), de brieftekst, afsluiting en ondertekening (Met vriendelijke groet of Hoogachtend, naam, evt. handtekening), evt. bijlage(n) (Bijlage 1: aankoopbon).

5. Let op de manier waarop je de lezer aanspreekt. Betaalt een klant niet en stuur je daarom een brief? Of is het minder leuke mededeling? Maak de brief niet te luchtig (geen grapjes dus) en gebruik ‘Hoogachtend’ i.p.v. ‘Met vriendelijke groet’ om iets meer afstand te creëren met de lezer.

De perfecte zakelijke brief maken in Word: professioneel & overtuigend

Wil je een professionele brief versturen? Of is het belangrijk dat het minder tijd kost om een brief te verzenden? Met een intelligent brief sjabloon tackel je beide problemen. Word sjablonen kunnen meer zijn dan alleen een juiste opmaak en positionering van gegevens. Een Word sjabloon kan ook slim gemaakt worden, bijvoorbeeld door extra functionaliteiten toe te voegen op het lint van Word. Ook is een directe koppeling met jouw CRM-systeem mogelijk. Office-experts.nl heeft veel koppelingen beschikbaar voor de meest gebruikte CRM-systemen.

Direct een zakelijke brief sjabloon laten maken?

Ben je geïnteresseerd? Of wil je een bestaand sjabloon aanpassen of juist uitbreiden met intelligente functies? Laat het ons weten en wij sturen je een scherpe offerte!

Hoe kunnen wij jou helpen?

Als je wilt weten hoe wij jou kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Je kunt ons bereiken door te bellen, e-mailen of het formulier op onze website in te vullen.