De experts voor

Microsoft Office 365 templates

Templates die door onze experts gemaakt zijn voor Microsoft Office kunnen ook gebruikt worden als Office 365 templates. Hierdoor kun je altijd bij jouw Microsoft Office Templates.

Office 365 templates: Wat is er veranderd?

Traditioneel is Microsoft Office op vrijwel elke computer beschikbaar. In het verleden ontwikkelde Microsoft elke paar jaar een nieuwe versie van Microsoft Office en noemde deze: Office 2013, 2016 of 2019. Deze versies waren alleen geschikt voor computers met Microsoft Windows.

De nieuwe ontwikkelingen van Microsoft zijn volledig gericht op Office 365. Een omgeving, welke niet meer alleen bestaat uit de traditionele toepassingen, zoals Word, PowerPoint, Outlook en Excel, maar uit een breed scala aan (nieuwe) toepassingen waardoor je beter kunt (samen)werken. Het is een complete omgeving die zowel online (cloud) als offline beschikbaar is en er komen maandelijkse nieuwe functionaliteiten bij. Niet meer alleen beschikbaar op je Windows computer, maar ook op je Mac, iOS, Android of in je webbrowser. Je krijgt er ook allerlei nieuwe toepassingen bij, zoals Microsoft Team, Microsoft Forms, Microsoft Flow en PowerApps. Zo wordt het ontwikkelen van Office 365 templates ook steeds breder.

Office-365-templates

Office 365 templates

Hoe gebruik je Microsoft Office 365 templates?

We krijgen regelmatig vragen over Office 365 templates. Hierbij gaat het niet alleen om het gebruik, maar ook over of bepaalde functionaliteiten wel mogelijk zijn. Het kan ook goed zijn dat documenten er online iets anders zien als op de desktop versie. Bepaalde verschillen kunnen wij oplossen door het document iets anders op te bouwen.

Office-365-extra-functionaliteiten

Extra functionaliteiten

Een nieuwe manier om Office 365 templates uit te breiden

Met Microsoft Office 365 heeft Microsoft ook een nieuwe manier geïntroduceerd om uitbreiding binnen Microsoft Office toepassingen te ontwikkelen. Deze Office 365 add-in maken het mogelijk om uitbreidingen te ontwikkelen die op alle versies van Office 365 werken, zowel desktop, online, mac of tablet. Naast de uitgebreide mogelijkheden kent zijn er ook beperkingen. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Microsoft Office 365 Online

Het bewerken van documenten in je webbrowser

Het bestandsformaat van Office documenten of je deze nu online of op je desktop gebruikt is hetzelfde. Dat is eigenlijk de grootste overeenkomst. De omgeving en functionaliteiten waarbinnen je documenten bewerkt is niet gelijk.

Alhoewel in de online omgeving steeds functionaliteiten beschikbaar komen, welke ook op de desktop beschikbaar zijn. Als je gewend bent om te werken op de desktop versie van Microsoft Word dan zul je snel merken dat de online versie maar een klein deel van deze functionaliteiten bevat.

Het kan ook zijn dat je document er in Microsoft Office 365 niet meer helemaal hetzelfde uitziet als je gewend was. Bijvoorbeeld kop- en voetteksten zijn online niet meer direct zichtbaar. En zo zijn er meer grote en kleine verschillen te ontdekken tussen beide omgevingen. Hierdoor is de online omgeving een mooie toevoeging, maar nog geen volledige vervanging van de desktop omgeving. Dit geldt ook voor de Office 365 templates.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Als je wilt weten hoe wij jou kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Je kunt ons bereiken door te bellen, e-mailen of het formulier op onze website in te vullen.

Ga voor een Microsoft Office expert!

Als Microsoft Partner zit het maken van oplossingen voor Microsoft Office en Office 365 in ons bloed. Naast diepgaande kennis hebben onze experts jarenlange ervaring met het maken Word templates, PowerPoint templates, Excel templates, Outlook templates en email handtekeningen.