De experts voor

Microsoft Word sjablonen

Met een Microsoft Word sjabloon wordt de huisstijl consequent doorgevoerd in documenten, ongeacht wie het document maakt. Wil je een professioneel Microsoft Word sjabloon laten maken?

Wil je Microsoft Word sjablonen laten maken door een expert?

Elke dag zijn wij bezig met het maken van Microsoft Word sjablonen. Zoals een brief-sjabloon, memo-sjabloon, notulen-sjabloon, agenda-sjabloon, rapport-sjabloon, factuur-sjabloon, offerte-sjabloon, contract-sjabloon of verslag-sjabloon. Wij zijn geen ontwerpers, maar zijn als geen ander in staat om ontwerpen te vertalen naar gebruiksvriendelijke Word sjablonen. Maak je regelmatig rapporten? Kies dan voor bijvoorbeeld een rapport-sjabloon. Hierin worden o.a. de inhoudsopgave, hoofdstukken, paragrafen voorgedefinieerd. Precies volgens de huisstijl. Zo hoef je je als gebruiker alleen te richten op de inhoud van het rapport. De opmaak, kleuren en positioneringen worden automatisch in het document geregeld. Zo hou je meer tijd over voor de inhoud. Wil je Microsoft Word sjablonen laten maken of ben je benieuwd naar welke andere oplossingen wij jou kunnen bieden? Onze experts staan voor je klaar.

Themakleuren

Maak je huisstijlkleuren direct beschikbaar

In een Microsoft Word sjabloon is het mogelijk om de huisstijlkleuren in een thema op te nemen. Hierdoor zijn de huisstijlkleuren direct beschikbaar in Microsoft Word. Het mooie hiervan is dat deze kleuren van toepassing zijn op o.a. lettertypes, maar ook op tabellen, grafieken en vormen. Maak je bijvoorbeeld gebruik van meerdere merken? Waarbij verschillende kleuren worden toegepast? Door dit goed in te richten kun je bijvoorbeeld teksten delen, welke bij kopiëren automatische de juiste kleuren overnemen. Je kunt binnen Microsoft Word gebruik maken van 6 voor voorgedefinieerde kleuren.

Invulvelden

Formulieren maken met Word sjablonen

In een Microsoft Word sjabloon kun je gebruik maken van invulvelden. Met invulvelden kun je ervoor zorgen dat gebruikers op bepaalde plaatsen gegevens in kunnen vullen. Naast tekst kun je bijvoorbeeld ook een keuze lijstje of een datum selectie aanbieden. Je kunt het document ook afschermen. Gebruikers kunnen dan alleen nog op de aangegeven punten gegevens invullen. Wil meer je meer functionaliteiten? Dat kan door het toevoegen van macro’s of een add-in.

Toepassen van opmaakprofielen

Een Word sjabloon met stijl

Vaak zien wij dat er weinig gebruik wordt gemaakt van opmaakprofielen in Microsoft Word. Hierdoor zie je dat een document al snel een verzameling van allerlei lettertypes, kleuren en groottes wordt. Dit wordt nog eens versterkt doordat er teksten uit andere documenten worden gekopieerd, waardoor teksten kunnen gaan verspringen, van lettertype of kleur veranderen.

Wij krijgen vaak de vraag hoe dat komt? Het antwoord is meestal vrij eenvoudig: door het niet of niet goed toepassen van opmaakprofielen. Wanneer je op een juiste manier opmaakprofielen definieert in een sjabloon dan heb je een krachtig middel in handen. Op deze manier maak je het gebruikers eenvoudig om de huisstijl correct toe te passen. Met een Word sjabloon los je deze problemen gemakkelijk op.

Lettertypes

Hoe kies je het juiste lettertype?

Lettertypes heb je in alle vormen en maten. Wij zijn hier dagelijks mee bezig, waarbij organisaties regelmatig kiezen voor een niet standaard lettertype. Een reden hiervoor is dat ze het gekozen lettertype beter bij hun uitstraling vinden passen.

Het kiezen van het juiste lettertype kan soms best lastig zijn. Je wilt immers een lettertype dat past bij de uitstraling van de organisatie. Maar ook een lettertype dat gebruikt wordt en daarnaast moet je ook nog op de kosten letten. Met Microsoft Word sjablonen kun je dit heel gemakkelijk beheren.

Waarom een standaard lettertype?

Over het algemeen zien wij dat veel organisaties uiteindelijk kiezen voor een standaard lettertype voor Microsoft Office. Hiervoor zijn uiteenlopende redenen. Het kan zijn dat voor een niet standaard lettertype een licentie nodig is. Daarnaast zijn lettertypes niet altijd geoptimaliseerd voor het scherm. Ook moet het lettertype op elke PC geïnstalleerd worden, waardoor het samenwerken met derden lastiger wordt.

Documenten kunnen ook onnodig groot worden (wanneer lettertypes worden ingesloten). Vaak kan het lettertype niet gebruikt worden in een online omgeving (zoals Microsoft Office 365). Dit zijn een aantal redenen waarom de meeste organisaties uiteindelijk kiezen voor een standaard lettertype.

De online Sjabloon Beheer oplossing voor al je communicatie!

Met onze online Sjabloon Beheer oplossing beheer je al je Microsoft Word, Outlook, Excel en PowerPoint sjablonen, teksten, afbeeldingen, dia's e.d. op een centrale plek. Van eenvoudige brieven tot complexe offertes, e-mail handtekeningen, campagnes en nog veel meer!

Geschikt voor zowel Microsoft Office 2010+, Office 365 en SharePoint.

Een greep uit de mogelijkheden:

  • Centraal sjablonen beheren
  • Campagnes in e-mail handtekeningen
  • Bibliotheken voor o.a. teksten, afbeeldingen en dia's
  • Multi-talige onderstening
  • Voor Microsoft Office 2010+ en 365
  • Integratie met SharePoint, CRM en DMS
  • Documentcreatie via API's (o.a. King, Microsoft Flow)
  • Single Sign On

Ga voor een Microsoft Office expert!

Als Microsoft Partner zit het maken van oplossingen voor Microsoft Office en Office 365 in ons bloed. Naast diepgaande kennis hebben onze experts jarenlange ervaring met het maken van sjablonen en het ontwikkelen van oplossingen voor Microsoft Word, PowerPoint, Excel en Outlook.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Als je wilt weten hoe wij jou kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Je kunt ons bereiken door te bellen, e-mailen of het formulier op onze website in te vullen.