Sneller met een sjabloon

Factuur maken in Word

Wat zijn tips om sneller een factuur te maken in Word? Onze experts delen 5 tips waardoor je dit makkelijk en sneller kunt doen.

Factuur maken in Word? Dat kan sneller met een sjabloon!

Een factuur maken in Word moet het liefst zo snel mogelijk gebeuren. Kost het jou momenteel veel tijd en zien ze er elke keer weer anders uit door verkeerde wit-ruimtes en verstoorde lettergroottes? Maak gebruik van een Word sjabloon. Word sjablonen zorgen niet alleen voor een juiste opmaak en positionering van gegevens, maar bevatten vaak ook slimme foefjes. Met een factuur sjabloon krijg je toegang tot extra functionaliteiten, zoals de mogelijkheid om middels een koppeling met uw CRM-systeem automatisch adresgegevens van een klant in te laden of automatische factuurnummers.

5 tips om een perfecte factuur te maken in Word

Wat mag absoluut niet ontbreken in een factuur? Wat zijn tips om sneller een factuur te maken? Wij delen vijf slimme lifehacks om gemakkelijk en snel een factuur in Word te maken!

1. Maak een sjabloon, van waaruit jij werkt.Je hoeft hierdoor niet de volledige opmaak opnieuw te maken. Online zijn veel gratis sjablonen te vinden. Je kunt ook eenmalig een professioneel factuur sjabloon laten maken door Office-experts.nl, zodat jouw huisstijl goed wordt doorgevoerd.

2. Zorg dat alle informatie erop staat. Onmisbare informatie is: btw-nummer (van jouw bedrijf), kvk-nummer (van jouw bedrijf), factuurnummer (op volgorde, dus factuur 17002 komt na 17001), factuurdatum, betalingstermijn, jouw bedrijfsnaam en adres, de bedrijfsnaam en adres van de afnemer, datum en omschrijving van levering/dienst, het btw-tarief en natuurlijk jouw bankrekeningnummer. Dit laatste is overigens niet verplicht, maar is wel handig, want dan kan de klant het snel overmaken.

3. Het is aan te raden om een koppeling te maken met jouw CRM-systeem. Hierdoor verschijnt informatie over een klant automatisch in de factuur. Dit betekent dat je niet langer iedere keer handmatig informatie van de klant moet overtypen. Er zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden om dit proces te automatiseren, denk bijv. aan automatische factuurnummering of BTW berekenen.

4. Wil je dat klanten snel betalen? Geef een betalingskorting bij betaling binnen bijv. 10 dagen. Belastingtechnisch wordt dit een korting voor contante betaling vernoemd. Houd er rekening mee dat als een klant niet op tijd betaalt, dat hij dan wel een aanvullende factuur krijgt voor het vervallen van de betalingskorting. Een betere optie is om klanten standaard 5% korting te geven als ze snel betalen (binnen 10 dagen) en dit te schrappen op toekomstige facturen als een klant hier niet langer aan voldoet.

5. Verstuur facturen direct nadat je een dienst hebt uitgevoerd of een product heeft geleverd. Hiermee frustreer je een eindgebruiker niet. Verzend jouw facturen digitaal. Dit is goedkoop en snel. Houd er rekening mee dat er mensen zijn die geen Word hebben, dus exporteer jouw factuur als PDF-bestand.

De perfecte factuur sjabloon

Een factuur maken in Word hoort niet langer dan een minuut duren. Je kiest de klant, omschrijft de dienstverlening of het geleverde product, vult het bedrag in en verstuurt de factuur. Lukt het je nog niet om zo snel een factuur te versturen? Maak gebruik van een intelligent Word sjabloon. Word sjablonen kunnen meer zijn dan alleen een juiste opmaak en positionering van gegevens. Een Word sjabloon kan ook slim gemaakt worden, bijvoorbeeld door extra functionaliteiten toe te voegen op het lint van Word. Ook is een directe koppeling met jouw CRM-systeem mogelijk. Office-experts.nl heeft veel koppelingen beschikbaar voor de meest gebruikte CRM-systemen.

Direct een factuur sjabloon laten maken?

Ben je geïnteresseerd? Of wil je een bestaand sjabloon aanpassen of juist uitbreiden met intelligente functies? Laat het ons weten en wij sturen je een scherpe offerte!

Hoe kunnen wij jou helpen?

Als je wilt weten hoe wij jou kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Je kunt ons bereiken door te bellen, e-mailen of het formulier op onze website in te vullen.