Praktischer met een sjabloon

Etiketten maken in Word

Etiketten maken in Word op de juiste manier? Onze experts delen enkele tips waardoor je dit makkelijk en sneller kunt doen.

Etiketten maken in Word? Gebruik een sjabloon!

Ben je van plan om etiketten in Word te maken? Een sjabloon zorgt voor structuur en helpt om de etiketten de juiste opbouw mee te geven. Microsoft Word heeft de mogelijkheid om één etiket, een vel met verschillende etiketten of een vel met identieke etiketten te maken. Deze worden dan precies zo geplaatst dat ze overeenkomen met de afmetingen van de labels die je gebruikt. Lees verder om tips te ontdekken voor perfecte etiketten!

Enkele tips om de perfecte etiketten te maken in Word

Het opmaken van etiketten voor bijvoorbeeld een fysieke mailing is iets waar je niet te lang mee bezig wilt zijn, maar het is wel belangrijk dat het goed gebeurt. Wanneer je de eerste keer veel tijd hierin hebt gestoken is het onnodig om de volgende keer “het wiel opnieuw uit te moeten vinden”. Wij geven je hieronder een aantal tips om etiketten maken in Word gemakkelijker te maken.

1. Maak een sjabloon in Word. Deze kun je als basis gebruiken. Zo kun je dan volledig focussen op de inhoud en hoef je om de structuur geen zorgen meer te maken. Online zijn veel gratis sjablonen te vinden. Je kunt ook een professioneel sjabloon laten maken door Office-experts.nl, zodat jouw huisstijl goed wordt doorgevoerd en de mogelijkheden van Word optimaal worden gebruikt.

2. Zorg dat de huisstijlkleuren en logo’s op de juiste manier verwerkt zijn. Wanneer dit goed is gedaan geeft het een professionele en herkenbare uitstraling aan de mailing. Houd er wel rekening mee dat het etiket niet te druk wordt. De belangrijkste functie van een etiket is natuurlijk het adres tonen.

3. Maak gebruik van invoervelden. Dit maakt het makkelijker voor iedereen om met het sjabloon te werken, zonder dat er extra uitleg dient te worden gegeven. Wij kunnen de opmaak hiervan voor jou verzorgen en deze op basis van jouw input inrichten. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk een deel van een adressenlijst selecteren, waarna de etiketten uit de printer rollen.

Een goed etiketten sjabloon: Compleet en gebruiksvriendelijk

Wil je de tijd die je hebt gestoken in het opzetten van een etikettenblad niet iedere keer opnieuw kwijt zijn? Maak dan gebruik van een sjabloon om de structuur en/of de huisstijl te borgen. Een Word sjabloon kan ook slim gemaakt worden, bijvoorbeeld door extra functionaliteiten toe te voegen op het lint van Word. Ook is een directe koppeling met jouw CRM-systeem mogelijk. Office-experts.nl heeft veel koppelingen beschikbaar voor de meest gebruikte CRM-systemen. Zo zorg je ervoor dat etiketten maken in Word gemakkelijker en sneller gebeurd.

Direct een etiketten sjabloon laten maken?

Ben je geïnteresseerd? Of wil je een bestaand sjabloon aanpassen of juist uitbreiden met intelligente functies? Laat het ons weten en wij sturen je een scherpe offerte!

Hoe kunnen wij jou helpen?

Als je wilt weten hoe wij jou kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Je kunt ons bereiken door te bellen, e-mailen of het formulier op onze website in te vullen.